Ericksonian terapi

Ericksoniansk Hypnoterapi


Ericksoniansk hypnoterapi er en metode af indirekte forslag. Indirekte forslag er meget sværere at modstå, fordi de ofte ikke engang genkendes som forslag af det bevidste sind, da de som regel er forklædt som historier eller metaforer.


Et eksempel på Ericksoniansk hypnoterapi, altså et indirekte forslag er:
“og måske vil dine øjne blive trætte mens du forsøger at lytte til denne historie, og du har sikkert lyst til at lukke dem, og du ved at fordi folk kan opleve en behagelig, dyb følelse af velbehag, mens de tillader deres øjne at lukke, at de slapper dybt af”

Altså man forslår hjernen noget som gør den begynder at aktivere det man siger også selvom det er indirekte. Hjernen er den der bestemmer hvad du gør føler og tænker. og derfor vil det kunne virke som en god ide at lukke øjnene i dette eksempel.


Metaforer og billeder er ofte mere forandringsskabende end bare ord. Jeg tilpasser ord og billeder efter dig og dine behov, og et for dig meningsfuldt billede kan være med til at fremme din forandringsproces – og et billede du kan tage med dig efter terapien. formålet med denne type terapi er at tale til den del af din underbevidsthed som godt ved hvad der er bedst for dig, og tale udenom den del af din hjerne der sørger for at du sidder fast i det negative mønster eller adfærd som du er træt af at være i. det kan være alt fra angst til overspise til rygning eller søvnmangel.Milton Erickson betragtes som faderen til moderne hypnoterapi,
en af ​​de hurtigst voksende og indflydelsesrige grene af hypnoterapi i dag.
Hans metoder har inspireret kortsigtet terapi, guidede billedsprog,
og NLP (Neuro-Lingvistisk Programmering) at nævne nogle få.
Han bliver ofte omtalt som “den største terapeut der nogensinde har levet.”