Selvværd og selvtillid via hypnose

Selvværd og selvtillid via hypnose

Selvværd og selvtillid


Når man skriver selvværd skal man vide at det betyder værdi du sætter på dig selv, altså når du vælger det der er bedst for dig og mærker hvor godt det gør dig

Når man skrive selvtillid, skal man vide at det udspringer fra at du kan stole på dig selv, altså at du gør det som du lover dig selv, og at du kan stole på at du tager vare på dig.


Du kan godt have selvtillid uden at have selvværd, men ikke have selvværd uden at have selvtillid


Ordene har altså ikke samme betydning, men fordi de ofte bliver brugt i flæng, som om de dækkede over det samme. "Det gør de ikke".


Når et lille barn siger ”se mig, se mig” ønsker barnet netop at blive set for den de er, men måske får barnet svaret ”ja, du er dygtig”, altså anerkendelse af hvad de kan. Det skaber altså ikke selvværd, tværtimod. Barnet oplever at de ikke bliver set for den de er, kun for det de kan.

Et lavt selvværd giver selvfølgelig problemer for personen selv, men faktisk også for omgivelserne. For hvis man ikke ved hvad man selv står for, hvordan kan man så få andre til at forstå det?


Selvtillid kommer ofte ud fra erfaringen om at man er dygtig nok. du får måske masser af ros for det du gør på dit arbejde og derfor har du tillid til at det kan du let klare, og derfor fejler din selvtillid på det område ikke noget. med mindre du er oplert i at være selvkritisk.


nogle menneskler bruger selvkritik som et værktøj til at blive dygtigere og bedre, og på den sunde måde er det okay, men bliver den urimlig og skadelig for dig og din dagligdag og omgivelser skal den hjælpes til en sund ballance


I et terapeutisk forløb kan man bearbejde den grundlæggende overbevisning ”jeg er ikke god nok” og dermed få sit selvværd til at vokse. der er mange veje til at få det bedre. og jeg vil sammen med dig skrædersyg det som er bedst for dig ud fra din opvækst og overbevisning.