Afhængighed og hypnose

Afhængighed og hypnose

Rusmidler, ludomani mm.


Ofte forbinder vi afhængighed med rusmidler, altså narkotika, alkohol eller tobak. Men afhængighed kan også være noget vi bare må gøre eller have.

Dvs. vi oplever også afhængighed til spil også kaldet Ludomani, andre mennesker, sex, shopping osv. Du kan også være afhængig af at kritisere dig selv. der er mange former for afhængighed.


Sukker, computer, sport, facebook, din partner, osv.

Rigtig mange mennesker er også blevet afhængige af sukker, og jeg hælper rigtig mange af med eksempelvis afhængighed af cola.

Nogle mener at sukker har samme effekt i hjernen som kokain. Det kan ændre humøret – måske gennem evnen til at forårsage belønning og glæde.

Sukker udløser belønning ved at den søde smag frigiver Dopamin, og Dopamin udløser en følelse af lykke og glæde.

Dopamin påvirker altså hjernens belønningssystem. kort sagt de ting der giver belønning til hjernen kan man blive afhængig af og når det styrre dit liv og er noget du ikke kan leve uder, er det ofte et afhængigheds problem.

Terapien

Selve terapien handler altså om at skabe en adfærdsændring, og her er hypnose et meget stærkt værkstøj.
Så hvad enten du ønsker et rygestop, eller at slippe af med andre former for afhængighed er jeg klar til at hjælpe dig.

Du kan læse mere om adfærdsændring.

Rygstop og hypnose

Har du lyst til at være røgfri? – så læs her.


Rygning har to sider der er værd at kigge på; afhængighed og vane.
Så i forbindelse med et rygestop er det de to faktorer der skal kigges på.


Afhængighed

Afhængighed efter nikotin er noget de fleste rygere kender til, og opstår når kroppen ikke har fået tilført nikotin længe, f.eks. på en lang flyvetur eller i andre situationer hvor det ikke har været muligt at ryge. Den er også meget udbredt hos folk der ryger rigtig meget.
Det er faktisk de færreste der oplever en direkte fysisk reaktion ved mangel på nikotin, men det kan dog opstå hos nogle. Derimod oplever de fleste at det er deres tanker der kredser omkring rygning, dvs. det er faktisk den psykiske faktor der har størst betydning, det er det du oplever i forbindelse med et rygestop.
Undersøgelser har vist at kroppen er ca. 72 timer om at slippe nikotinafhængigheden, det er jo ikke ret lang tid.


Vanen

De fleste rygere vil nikke genkendende til at de ryger på bestemte tidspunkter og i bestemte situationer. Det er slet ikke noget de tænker over, det er bare en reflekshandling. Og hvis man spørger dem om de havde brug for nikotinen, vil de dårlig vide det.
Mennesker er vanedyr hvilket betyder at vi trives rigtig godt når vi gør som vi plejer, som om vi kører på autopilot. Hvorimod enhver ændring i rutinerne kræver energi, det gør os måske trætte, irritable osv. Det er det mange oplever i forbindelse med et rygestop, og som ofte bliver tolket som afhængighed. Man regner med at det tager ca. 3 måneder at ændre en vane hvis man ikke får hjælp.


Hypnose og rygestop

Hypnose og rygestop har vist sig at være rigtig effektivt, og det er fordi man i hypnose netop arbejde med psyken. Sammen fjerner vi de begrænsende tanker og erstatter dem med dine individuelle målsætninger.
Det er ikke en mirakelkur, den slags findes nemlig ikke. Men det er den nemmeste vej hvis du har fået lyst til at ryge din sidste cigaret…

Det er utrolig vigtigt for at få succes at du ønsker denne forandring, du skal kun stoppe med at ryge fordi du vil ikke fordi en anden har bedt dig om det.