Stress og depression

Stress og depression og hypnose

Stress og depression

Er efterhånden noget der forekommer i hver eneste familie.
Enten har vi selv oplevet det på egen krop, eller vi har familiemedlemmer der har mærket en stressreaktion.Det er naturligt at vi bruger ordet stresset når vi er fortravlet, men sygdommen stress er noget andet. dog er fortravlet i forlang tid vejen til stress og derefter depression.
Men hvad er der egentlig der sker i vores krop. Hvad er stress

For at forstå det skal vi helt tilbage til vores grundliggende overlevelsesmekanismer. Vi mennesker er indrettet så smart, at når vi står overfor en potentiel “fare”,  når vi er pressede osv. så danner vores krop stresshormoner. De vigtigste er adrenalin, noradrenalin og kortisol.


Stresshormoner

Adrenalin og noradrenalin er akut- og korttidsstress hormoner.
Adrenalin skal vi bruge til at kæmpe eller flygte, hvis der opstår en farefuld situation, hvorimod noradrenalin er det stof der giver os et kick, når vi er i en “spændende” situation. 

Dette er alt godt i et sundt niveau, og skadeligt når det løber lømsk.


Depression

Depressive tanker og tilstande

Rigtig mange mennesker oplever en eller anden grad af depression, altså depressive tanker eller tilstande i løbet af livet.
Vi oplever sorg og kriser, som jo er en del af livet, og det gør ondt.

Det er helt naturligt at være trist når vi mister et menneske vi holder af, hvad enten det er pga. dødsfald eller skilsmisse. Det er også helt naturligt at blive trist hvis vi mister vores arbejde eller får en kronisk lidelse.

Man kan ikke sætte tid på hvor længe det er naturligt at sørge og være trist, men hvis man hænger fast i depressive tanker og tilstande, hvis det nærmest er blevet ens identitet,og hvis der overhovedet ikke er glæde og lyst tilbage i livet, så skal man opsøge hjælp.De fleste starter nok med at gå til lægen og kommer i medicinsk behandling, og det kan være rigtig godt hvis der overhovedet ikke er lyspunkter i livet. Men i vores forløb vil vi kigge dybere ind i dit liv og lave en handleplan sådan så du komme ud på den anden sige og er glad igen