OCD

OCD

En af de behandlinger vi både tilbyder og kan stå inde for, der hjælper dig af med OCD, er Nada. Det skal siges, at er du nået dybt ind i din OCD, er det også vigtigt med redskaber fra en behandler.

Mere info her..

At have OCD.


Det føles som om noget andet end én selv har styr på én. Man er i stor ubalance, og det er smertefuldt på flere måder. Man føler ikke, at man kan leve med den eller uden den. Det er blevet ens ven så vel som fjende.


OCD er en adfærd fyldt med kontrol.


Ordet kontrol læst bagfra er lort nok, hvilket giver mening, når man forstår, at OCD kommer af at have for meget lort i sit liv, som man på ingen måde føler man er herre over. Man har angst, og begynder at tage kontrollen over alt det man kan. Vi har et center i hjernen, der fortæller os, hvad der er rigtigt og forkert. I løbet af livet erfarer vi, at vi ikke altid gør det, som vi skal gøre rigtigt, men at vi har fint styr på meget andet i livet.


Men oplever vi, at vi ikke længere kan selv. Oplever vi en massiv svigt fra vores trygge omgivelser, begynder vi at tage styringen selv. Det er en overlevelses mekanisme der slår til.


Svigten vi oplever, kan have mange ansigter og starter i så svigt. Det kan være svært, at finde ind til grunden. Men uden tvivl handler det mere om, at stå fast i sig selv og lære sin hjerne ikke at registrere fare der er på vej. Men vide at man kan håndtere de oplevelser, der kommer.


En god måde at komme i kontakt med sin egen styrke er via Nada læs her...


Du kan også komme i grupper, hvor der er behandlere, som er dygtige til at hjælpe dig med din OCD. Læs mere om OCD Her...
Vi har lavet en app som du kan slå op i og lære mere om sygdomme og hvad der skal til for ikke at blive i din sygdom. mere info klik her..